کنترل لرزش دست با ورزش

سلامتی

بیماری پارکینسون (PD) یک اختلال عصبی است که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی می تواند در بروز آن موثر باشند. افراد مبتلا به پارکینسون دچار علائمی خواهند شد که یکی از آنها لرزش دست است.

ورزش لرزش دست

افراد مبتلا به این نوع بیماری مدام با این مشکل روبرو هستند و همین باعث می شود که در انجام کارهای روزانه خود دچار مشکل شوند. گر چه تا حدودی کنترل علائم بیماری با مصرف دارو امکان پذیر است، ورزش هایی نیز وجود دارند که به کاهش برخی از علائم و عوارض بیماری پارکینسون کمک می کنند.

حرکات ورزشی برای کاهش لرزش دست ها:

در این قسمت از  مجیدفود چند حرکت ورزشی برای بیماران مبتلا به پارکینسون را به شما معرفی می کنیم که به کنترل لرزش دست کمک می کند. برخی از تمارین ورزشی سبب کاهش لرزش دست ها در افراد مبتلا به پارکینسون می شوند، این تمرین های ورزشی عبارتند از:

تمرین اول(کش):

یک عدد کش پلاستیکی کوچک را بردارید و آن را دور دستان تان قرار دهید و کش را محکم جمع کرده و باز کنید. چند ثانیه در همین حالت بمانید و کمی ریلکس کنید. ۱۰ بار این کار را تکرار کنید.

تمرین دوم(دمبل):

یک تمرین عالی برای این گونه بیماری این است که بعد از انجام مرحله قبل، با استفاده از یک دمبل سبک، دست و مچ خود را ورزش دهید. وزن دمبل نباید خیلی سنگین باشد. دست و مچ خود را روی میز قرار دهید و به آرامی دمبل را بالا و پایین کنید و ۲۰ بار این حرکت را تکرار کنید.

مطلب پیشنهادی:   کدام نمک بهتر است؟

تمرین سوم(مشت):

دست های خود را محکم مشت و سپس باز کنید. انگشت تان را حرکت دهید و به بازترین حالت ممکن برسانید و دوباره ببندید.

تمرین چهارم(باز کردن دست):

دست های خود را باز کنید. مچ دست تان را صاف نگه دارید و هنگام انجام این مرحله آرنج خود را صاف کنید. ۲۰ بار این تمرین را تکرار کنید.

تمرین پنجم(رساندن انگشت ها بهم):

انگشت اشاره و انگشت شست خود را به یک دیگر بچسبانید و سپس انگشت وسط و بعد انگشت حلقه و انگشت کوچک را نیز به آن ها اضافه کنید و دوباره از انگشت کوچک شروع به باز کردن آن ها از هم کنید و دست تان را کمی تکان دهید.

تمرین ششم(کشش انگشت):

انگشت شما باید به سمت پایین بیاید و سپس دوباره آن را به سمت بالا باز کنید. همچنین می توانید آرنج خود را روی میز قرار دهید . ۲۰ بار این حرکت را تکرار کنید.

تمرین هفتم(تمرین مچ):

لبه دست های خود را روی میز بگذارید. قسمت مچ باید بیرون از میز باشد و سپس مچ را به سمت پایین و بعد بالا خم کنید. این مرحله را ۲۰ بار تکرار کنید.

برای تقویت مچ می توانید روی صندلی بنشینید و پشت خود را صاف نگه دارید و دست خود را به طور کامل به جلو بکشید و با کف دست دیگر انگشتان خود را به سمت پایین نگه دارید.

انگشتان خود را به سمت مچتان خم کنید و به پایین بکشید و تا جایی که می توانید انگشتانتان را خم کنید و آن ها را سمت به بالا و پایین مچتان حرکت دهید. سپس به حالت اولیه خود برگردید.

مطلب پیشنهادی:   پاکسازی ریه‌ها با چند معجون خاص !!

تمرین هشتم(چرخش دست به داخل):

دست را به سمت داخل بچرخانید؛ به طوری که کف دست شما روبه روی زمین قرار بگیرد. سپس در حرکت بعدی، مخالف این کار را انجام دهید. این ورزش را برای پاهای تان هم تکرار کنید.

تمرین نهم(خم و راست کردن انگشت):

انگشتان خود را خم کنید و دوباره کمی آن ها را بکشید. تکرار این تمرین بسیار ساده و موثر است.

تمرین دهم(خم و راست کردن بازو):

برای تقویت عضلات دست، شانه، بازو بنشینید یا بایستید و پشت خود را صاف نگه دارید و پاها را باز کنید. آرنج خود را نزدیک لگن نگه داشته و بازوی خود را از آرنج تا انگشتان بکشید و آرام نفس بکشید و دست خود را به جلو خم کنید و سعی کنید با دست شانه خود را لمس نمایید. سپس بعد از انجام این کار نفس خود را خالی کنید و به حالت اولیه خود بازگردید.این کار را ده بار انجام دهید.

تمرین یازدهم(خم کردن مچ):

روی صندلی بنشینید و پشت خود را صاف نگه دارید و دست خود را به طور کامل به جلو بکشید و با کف دست دیگر مچ خود را به سمت پایین نگه دارید و انگشتان و کف دست خود را به سمت مچتان خم کنید و به پایین بکشید و به وسیله دست دیگر نگه دارید و به طرف بدنتان بکشید. سپس به حالت اولیه خود برگردید و این تمرین را برای دست دیگر انجام دهید.

همچنین می توانید انگشتان خود را روی میز خم کنید و دوباره آن ها را باز کرده و به حالت اول برگردانید.

مطلب پیشنهادی:   التهاب و عفونت واژن (واژینیت) چیست؟ علائم، علل، تشخیص و درمان آن

تمرین سیزدهم(چرخش مچ دست):

پشت خود را صاف نگه دارید و مچ دستتان را خم کنید. در حال تنفس آرام مچ دستتان را به جهت های مختلف بچرخانید. جهت چرخش را معکوس کنید.چرخش مچ را ۱۰ بار تکرار کنید.

تمرین چهاردهم(چرخش شانه):

پاها را مقابلتان قرار دهید و پشتتان را صاف نگه دارید و دست ها را روی زانو قرار دهید. سپس آرام نفس کشیده و شانه ها را در جهت عقربه های ساعت آرام و همزمان با هم بچرخانید. سپس شانه های خود را در جهت خلاف عقربه های ساعت بچرخانید.

تمرین پانزدهم(انگشت و کف دست):

انگشت خود را به سمت پایین خم کنید و سعی کنید که به پایین کف دست تان برسانید.

برای دیدن مقالات بیشتر اینجا کلیک کنید.

نوشته‌های تازه

, , , ,
نوشتهٔ پیشین
لابستر گریل شده
نوشتهٔ بعدی
حلیم بادمجان مجلسی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست